Inspiratie in het veld

Het woord komt van spiritus, dat betekent adem en net als ademen geeft in-spiratie energie. Maar op een mooie dag wandelen door de natuur, betekent niet automatisch dat er ook inspiratie is. Er moet iets gebeuren, iets dat ik steeds weer als een klein wondertje ervaar, dat is: geraakt worden. Getroffen worden door iets verrassends, misschien de lichtval, de kwetsbaarheid van een beestje of bloemetje, een opvallende vorm. Het is niet voorspelbaar wat het deze keer zal zijn en het gebeurt ook niet altijd. Maar vaak wel en dan is het alsof er door dat duwtje een raam wordt opengezet waardoor alles om je heen plotseling glans krijgt en in het gewone het bijzondere zichtbaar wordt. Een inspiri-tuele ervaring zeg maar.
Gisteren gebeurde het toen ik in de buurt van Terwolde liep, langs een graanakker vol veldbloemen. Sowieso verrast door de mooie ‘klompenpaden’ die hier zijn uitgezet. Ik moet eerlijk zeggen dat de oubollige naamgeving mij eerder had weerhouden, maar ten onrechte, ik kan ze van harte aanbevelen.

Bronnen van inspiratie

Natuur, cultuur, architectuur, literatuur... dat zijn veel "uren" bij elkaar opgeteld! Maar die uren zijn welbesteed, niet alleen aangenaam maar ook nuttig en nodig. Want creativiteit moet gevoed worden.
Ik wil hier uitdragen dat inspiratie weliswaar niet komt aanwaaien, maar ook niet van ver hoeft te komen. Nieuwsgierigheid volstaat.