Persoonlijke reis

In het Duurzaamheidscentrum van Deventer zijn we bezig, is om de informatie meer vanuit een persoonlijk perspectief te gaan presenteren, te beginnen bij de eigen mensen. Dat noemen we dan iemands ‘duurzaamheidsreis’. Daaraan kan een bezoeker zich spiegelen en zich wellicht erin herkennen. De voorlichters voelen ook meer betrokkenheid bij het centrum als ze hun eigen verhalen kunnen vertellen en lezen! De duurzaamheidsreizen zijn heel verschillend, net zoals de thema’s die op de expositie worden behandeld. Zo wordt op een speelse manier benadrukt, dat iedereen op zijn/haar eigen wijze stappen kan zetten. In de expositie kunnen de beelden, zoals hier in de slider te zien, ophoog worden geklapt met een scharnier. Daaronder wordt dan het verhaal zichtbaar. Dat doen we zo om de bezoeker in eerste instantie een beeld te laten zien en niet teveel tekst.

Bronnen van inspiratie

Natuur, cultuur, architectuur, literatuur... dat zijn veel "uren" bij elkaar opgeteld! Maar die uren zijn welbesteed, niet alleen aangenaam maar ook nuttig en nodig. Want creativiteit moet gevoed worden.
Ik wil hier uitdragen dat inspiratie weliswaar niet komt aanwaaien, maar ook niet van ver hoeft te komen. Nieuwsgierigheid volstaat.