Het Nieuwe Veld

In Diepenveen, vlak bij Deventer is de zorgkwekerij het Nieuwe Veld gevestigd.
Een mooi gebiedje met groenten, fruit en bloemen dat met zorg en liefde wordt onderhouden.
Het was voor mij bijzonder zo dicht bij huis dit juweeltje te ontdekken. het is er al sinds 2008 en ik moet er toch tientallen keren langs zijn gefietst. Maar zo gaat het vaker. Wat zich onder je neus bevindt, daar kijk je immers overheen. Daar moet een ander je eerst op wijzen. Ook ligt het niet direct voor de hand dat een kwekerij voor publiek toegankelijk is. Maar dat is dus het geval en bovendien een aanrader, want er is voor natuurliefhebbers veel moois te beleven. Wat ze allemaal te bieden hebben is te vinden op hun fraaie website het Nieuwe Veld.
Ik werd op het spoor gezet door kennissen van Groei&Bloei, die samen met de zorgkwekerij enkele voorbeeldtuinen bij het Nieuwe Veld hebben gerealiseerd, met verschillende thema’s. Die zijn bedoeld om wijkbewoners te helpen om zelf mooie groene tuinen te realiseren.

Bronnen van inspiratie

Natuur, cultuur, architectuur, literatuur... dat zijn veel "uren" bij elkaar opgeteld! Maar die uren zijn welbesteed, niet alleen aangenaam maar ook nuttig en nodig. Want creativiteit moet gevoed worden.
Ik wil hier uitdragen dat inspiratie weliswaar niet komt aanwaaien, maar ook niet van ver hoeft te komen. Nieuwsgierigheid volstaat.