Creatief met Corona

We leven momenteel onder Covid-regime; de pessimistische verwachting is dat het land binnenkort wel weer op slot zal gaan. Maar nu zijn de kunsttempels nog open en ik doe mijn best om van hun zegeningen te genieten zolang het kan. Zo kwam ik in het Valkhof in Nijmegen. Een modern gebouw met veel glas, omgeven door een park met bomen, zeg maar een bescheidener variant op het Kröller-Müller. Bovendien een mooie doorkijk naar de oude Waalbrug; hier is over nagedacht. De timing is ook perfect, nu de bomen net in herfstkleuren komen. Rondwandelend viel het op dat op veel plaatsen met plakstroken op de vloeren een kunstig patroon van gekleurde strepen was aangebracht. Het deed denken aan Mondriaan, die ook zo werkte met repen gekleurd plakband. Nergens informatie over deze creatieve uitbarsting te vinden, dus ik vroeg het aan een suppoost. Die glunderde en legde het mij graag uit: het patroon heeft een stramien van anderhalve meter en dient om gepaste afstand te kunnen houden tot de medemens. Kennelijk werd dat geacht voor zich te spreken, maar dat was dus niet het geval, wat dat betreft schoot het zijn doel voorbij. Maar als het nou geen museum was geweest, was het kwartje dan wèl gevallen?

Bronnen van inspiratie

Natuur, cultuur, architectuur, literatuur... dat zijn veel "uren" bij elkaar opgeteld! Maar die uren zijn welbesteed, niet alleen aangenaam maar ook nuttig en nodig. Want creativiteit moet gevoed worden.
Ik wil hier uitdragen dat inspiratie weliswaar niet komt aanwaaien, maar ook niet van ver hoeft te komen. Nieuwsgierigheid volstaat.