God in de democratie

Een van de aardigheden van het vormgeversvak is dat het contacten oplevert met uiteenlopende beroepsgroepen en opvattingen. Althans, in mijn geval is dat zo. Het is ook niet zo dat ik een generiek product verkoop dus de inhoudelijke kant, het verhaal achter de vorm, komt altijd aan de orde. Zo ontmoet ik dus mensen van links tot rechts en van pro tot anti, heel nuttig voor het relativeringsvermogen. Want het zijn allemaal fatsoenlijke mensen met verdedigbare standpunten. Ik hoef het daar niet altijd mee eens te zijn en vaak is het juist mooi om te ervaren dat verschil in inzicht een goede verstandhouding – of zelfs vriendschap – niet in de weg hoeft te staan. Persoonlijk kan ik het vaak goed vinden met mensen die een religieuze inclinatie hebben, ook al moet ik daar zelf niets van hebben, ik heb mijn portie gehad.
Dat zijn zo wat gedachten bij een boekje dat ik laatst mocht maken voor de Deventer Universitaire Pers, een klein rooms gezelschap met grote ambities. Onvermoeibaar wordt de boodschap uitgedragen, dat gezond verstand de tegengestelde werkelijkheden van het christendom en van de wetenschap kan – en moet – overbruggen. Met sponsoring van de SGP…. dat mag toch ook bijzonder heten.

Het boekje zelf heeft een sobere uitstraling en typografie, volgens klassieke regels van opmaak. Ook wel eens leuk, om ouderwets degelijk vakwerk te maken. De wens was een zwarte omslag, maar een toepasselijke afbeelding – van de grafrede van Pericles -, kon er toch nog wat cachet aan geven.

Bronnen van inspiratie

Natuur, cultuur, architectuur, literatuur... dat zijn veel "uren" bij elkaar opgeteld! Maar die uren zijn welbesteed, niet alleen aangenaam maar ook nuttig en nodig. Want creativiteit moet gevoed worden.
Ik wil hier uitdragen dat inspiratie weliswaar niet komt aanwaaien, maar ook niet van ver hoeft te komen. Nieuwsgierigheid volstaat.