… en Kunst

Toch creëert kunst ook verbondenheid. De kunstenaar als regisseur. Daarvan was op Glow, het lichtkunst-evenement in Eindhoven, ook een heel mooi voorbeeld te zien. Een marktplein met omringende bebouwing volkomen ondergedompeld in kleur, inclusief de bezoekers. Samen met honderden anderen onderga ik iets, een soort magie die ons even uit tilt boven onze particuliere werkelijkheid. Een nieuw domein dat we als kinderen zonder schroom met elkaar kunnen delen. Op de foto’s kun je iets van die blijheid zien, al die mensen die enthousiast foto’s van elkaar maken. Het was een zeldzaam prachtige illusie. Toch weet ik dat ik diezelfde ervaring geen tweede keer kan hebben, niet nog eens op dezelfde argeloze manier verrast en gegrepen kan worden. Daarin verschilt het van de levende natuur.

Bronnen van inspiratie

Natuur, cultuur, architectuur, literatuur... dat zijn veel "uren" bij elkaar opgeteld! Maar die uren zijn welbesteed, niet alleen aangenaam maar ook nuttig en nodig. Want creativiteit moet gevoed worden.
Ik wil hier uitdragen dat inspiratie weliswaar niet komt aanwaaien, maar ook niet van ver hoeft te komen. Nieuwsgierigheid volstaat.