Dutch Design

Weer veel leuke en interessante dingen gezien bij de Dutch Design Week. Volop aandacht voor verduurzaming, niet alleen in het industriële design maar ook in kunstzinnig design en mode. Niet dat het allemaal veel zoden aan de dijk zet, maar dit zijn de innovators, de gangmakers. Het gaat meer om de hoopvolle gedachte achter de gadgets, dat er een nieuw tijdperk aantreedt met volop kansen. Dat is volgens mij het idee van ‘Dutch Design’, niet zozeer Neerlands Glorie maar meer de spirit van kansen zien. Ik geef toe dat ik het thema ‘if not now, then when’ eerste instantie nogal pretentieus vond. Want sieraden uit restmaterialen, om maar wat te noemen, gaan het verschil niet maken, toch? Maar daar gaat het niet om. Waar het om gaat is dat er knoppen omgaan, dat mensen anders gaan denken over waarden. Dat heeft tijd nodig maar er is in elk geval een begin.

Bronnen van inspiratie

Natuur, cultuur, architectuur, literatuur... dat zijn veel "uren" bij elkaar opgeteld! Maar die uren zijn welbesteed, niet alleen aangenaam maar ook nuttig en nodig. Want creativiteit moet gevoed worden.
Ik wil hier uitdragen dat inspiratie weliswaar niet komt aanwaaien, maar ook niet van ver hoeft te komen. Nieuwsgierigheid volstaat.